lunes, 6 de junio de 2016

FEM MATÓ AMB UN RAIG DE MEL!



El mató amb mel és un dels plats més emblemàtics de la cuina tradicional de Catalunya des del S.XIX. Aquestes postres típiques d’aquesta comunitat autònoma s’elaboren amb llet sencera, llimones i mel.

La proposta didàctica s’adreça a infants de 5 anys i consisteix en treballar un patrimoni gastronòmic per tal de connectar amb el medi social, on primerament es formularan preguntes als nens/es per identificar els seus coneixements previs, després se’ls explicarà la història d’aquest aliment (origen, producció, consum, valors nutritius...) i, finalment, s’elaborarà la recepta de mató amb mel.

Pel que fa a la posada en pràctica, es distribuirà el grup-classe en petits grups i cada membre tindrà una tasca concreta. Un membre del grup posarà la llet a l’olla per poder-la bullir, un altre farà el suc de llimona i l’afegirà, un altre remourà la llet perquè qualli, un altre el colarà amb el drap per treure el xerigot del mató i l’últim el posarà a un pot per ficar-lo al frigorífic de la cuina per posteriorment afegir-li la mel.

A través de la implementació a l’aula d’aquest patrimoni i la elaboració de la recepta, es dóna la possibilitat als infants de comparar els ingredients i la seva procedència (vaca i abella) els beneficis nutritius, el procés d’elaboració, el preu, etc., d’un aliment saludable com és el mató i d’uns altres com poden ser els productes industrials, els quals es caracteritzen pels àcids grassos saturats i estan molt presents en la dieta dels infants dels segle XXI, consum que els comporta problemes de salut. 


Aquest és l'enllaç per veure tota l'activitat: https://drive.google.com/open?id=0B2Cm5liFmLDNX3BhN05VUTcwaEU

No hay comentarios:

Publicar un comentario