TÍTOL DEL NOM DE L’ACTIVITAT: FEM “AREPAS”!
GRUP CLASSE: P-3 de l’ Escola Roc Alabern de Terrassa.
El patrimoni que es presenta és un aliment de Veneçuela, un país
situat al sud d’Amèrica. Les “Arepas” es preparen originàriament barrejant
farina de blat de moro, aigua i sal al gust creant així una massa compacta.
El treball d'aquest patrimoni serveix per a que els infants tinguin l'oportunitat d'apropar-se a una cultura diferent i alhora aprenguin a mesurar
les quantitats necessàries per preparar la massa i manipular-la fent primer
unes boles i després una pasta en forma de cercle.
Aquesta proposta es tracta d’un patrimoni gastronòmic, les Arepas, un menjar típic i cultural de Veneçuela. Consisteix en un aliment que es prepara manipulat i barrejant farina i aigua amb sal al gust. Per preparar-ho es posa en un bol o superfície la farina i es va afegint aigua fins crear una massa compacta i suau amb la que es fa una bola i a continuació s’aixafa per elaborar l’anomenada Arepa.
Els
materials que s' utilitzen per portar a terme aquest menjar són: farina,
aigua i sal. Aquest cop l’hem elaborat a la taula dels petits per que tinguessin espai per
escampar la farina i manipular-la amb més comoditat.
He
escollit aquest patrimoni, perquè ha esta un menjar que mai ha faltat a casa
meva i que considerem un valor de la nostra cultura que des de fa anys i encara
avui en dia es considera menjar típic de Veneçuela, el país on vaig néixer.
Considero que amb els infants
és una activitat que es pot portar a terme gràcies al valor cultural, ja que es
presenta per que coneguin altres menjars d’altres cultures. A més la seva
elaboració és fàcil i molt útil per a que els infants puguin manipular i
experimentar amb elements que són de la seva vida quotidiana com ara: la farina
i l’aigual i alhora observen com pateixen canvis que els mateixos/es provoquen.
Feu click en el següent enllaç per veure més informació FEM AREPAS
No hay comentarios:
Publicar un comentario