Emmarcat en
el projecte d'aprenentatge dels oficis, coneixerem de prop la feina del former
tot descobrint com es fa la coca de llardons i quins orígens té.
L'activitat
s’inicia amb l’explicació de la història de la coca de llardons durant Dijous
Gras i el conte del Rei Carnestoltes i la Vells Quaresma, per conèixer la
tradició de la coca de llardons.
Es proposa
als infants realitzar les seves pròpies coques tot destacant la utilització
dels diferents ingredients, necessaris per a la seva elaboració.
Un cop
fetes, donem pas al moment de la degustació, on l’adult focalitzarà l’atenció
en l’origen de l’ingredient principal, els llardons.
Per acabar,
se suggereix que cada infant comparteixi un tros amb les seves famílies.
§ Aquesta activitat es realitza amb la intenció de fomentar
la consciència alimentaria amb la finalitat de conèixer què mengem i ser
conscients de la elaboració dels aliments.
A més a
més, per de sensibilitzar en la importància del menjar tradicional, tot
coneixent la història de l’element patrimonial així com el seu valor històric i
social.
No hay comentarios:
Publicar un comentario