L'activitat està pensada per treballar aquest patrimoni
gastronòmic, concretament la crema catalana, en una aula de P5. Aquesta
proposta didàctica es divideix en dues sessions. A la primera es conversarà amb els infants sobre la crema catalana per saber els seus
coneixements previs i, a la segona, s'explicarà l'origen del
nom de les postres i la seva història (per què és tan popular a Catalunya, quan
s'acostuma a menjar, expansió cap a altres països...) a partir d’una història
creada per la mestra. Seguidament, se'ls proposarà als infants fer-ho ells i
s'organitzarà l'aula per grups de treball atribuint
diferents càrrecs a cadascun dels infants per preparar i fer crema catalana.
La
crema catalana forma part del patrimoni gastronòmic català i, per tant, la
considero un element patrimonial interessant per treballar amb els infants ja
que és a partir d’aquest que l’infant pot construir la seva identitat personal,
atès que interioritza les normes, valors, ideologies, etc., de la seva realitat
propera. En aquest sentit, pot ser que aquests nens i nenes hagin vist els seus
pares menjar aquestes postres en un restaurant però que no els hagin explicat
de què es tracta o com es fa. Per tant, aprofitant que als infants els agrada
experimentar, crear i tenir responsabilitats, he trobat oportú preparar aquests
postres per introduir el patrimoni a l’aula.
Aquest és l'enllaç per veure l'activitat sencera:
https://drive.google.com/open?id=0B2Cm5liFmLDNV3hxQXRZSmRNYWM
https://drive.google.com/open?id=0B2Cm5liFmLDNV3hxQXRZSmRNYWM
No hay comentarios:
Publicar un comentario