lunes, 6 de junio de 2016

FEM CREMA CATALANA!

L'activitat està pensada per treballar aquest patrimoni gastronòmic, concretament la crema catalana, en una aula de P5. Aquesta proposta didàctica es divideix en dues sessions. A la primera es conversarà amb els infants sobre la crema catalana per saber els seus coneixements previs i, a la segona, s'explicarà l'origen del nom de les postres i la seva història (per què és tan popular a Catalunya, quan s'acostuma a menjar, expansió cap a altres països...) a partir d’una història creada per la mestra. Seguidament, se'ls proposarà als infants fer-ho ells i s'organitzarà l'aula per grups de treball atribuint diferents càrrecs a cadascun dels infants per preparar i fer crema catalana.

La crema catalana forma part del patrimoni gastronòmic català i, per tant, la considero un element patrimonial interessant per treballar amb els infants ja que és a partir d’aquest que l’infant pot construir la seva identitat personal, atès que interioritza les normes, valors, ideologies, etc., de la seva realitat propera. En aquest sentit, pot ser que aquests nens i nenes hagin vist els seus pares menjar aquestes postres en un restaurant però que no els hagin explicat de què es tracta o com es fa. Per tant, aprofitant que als infants els agrada experimentar, crear i tenir responsabilitats, he trobat oportú preparar aquests postres per introduir el patrimoni a l’aula. 

Aquest és l'enllaç per veure l'activitat sencera:
https://drive.google.com/open?id=0B2Cm5liFmLDNV3hxQXRZSmRNYWM

No hay comentarios:

Publicar un comentario